Miért?

Jó ideje foglalkozom neonreklámokkal és sok évnyi munka után a Cső! közösségi modellje tűnt az egyetlen útnak, hogy valóban tenni is tudjak értük.

2014-ben egy cikkben olvastam először a neonreklámokról.
A kacskaringós betűkkel kiírt bárgyú üzenetek, az ikonikus állat és ember figurák, mindez a budapesti éjszakában világítva, teljesen hipnotizált.

Az évek során különböző projekteken keresztül, de folyamatosan foglalkoztam velük. Elsőként a diplomamunkámban, melynek témája a Neonon csoport és egy fiktív budapesti neon múzeum arculata volt, aztán segítettem a neonvadász.blog kialakításában, legutóbb pedig Isabel Val és Kozák Ivánnal közösen készítettünk egy limitált kiadású útikalauzt és posztert.

Úgy érzem minden projekt egy-egy lépés volt a CSŐ! megszületéséhez, ami reményeim szerint valódi megoldás lehet a budapesti neonreklámok megmentésére.

A küldetés másik fontos szereplője Hallgas Mihály, neonreklám készítő mester, a Decorlight cég tulajdonosa. Misi rengeteget segített már az eddigi projekteimben is, lelkesedése és szakmai tudása nélkül lehetetlen lenne a CSŐ! küldetése.

Misi porcelánfestőnek indult, de aztán az üvegművességet választotta, (hálistennek) majd hosszú, kitartó tanulás után ma már az egyik legjobb neonműves. Testvérével, Vendellel közel
húsz éve foglalkoznak neonreklámok készítésével és javításával.

Patkós Luca